Mainos
Mainos

Suurimmalla osalla Suomen kunnista turvallisuussuunnitelma

Suurin osa Suomen kunnista on laatinut turvallisuussuunnitelman tai sellainen on ainakin valmisteilla.

Viime vuoden loppuun mennessä 228 kuntaa eli noin puolet Suomen kunnista oli toimittanut suunnitelmansa sisäministeriön poliisiosastolle.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan tämä ei edes kerro koko totuutta, sillä suunnitelmia on valmistunut vuodenvaihteen jälkeenkin, ja useissa kunnissa turvallisuusohjelma on kehitteillä.

Kunnallisten suunnitelmien taustalla on valtioneuvoston kolme vuotta sitten hyväksymä kansallinen rikoksentorjuntaohjelma.

Naulapään mukaan kokonaistilanne on hyvä, koska etenkin suuremmat kunnat ovat lähteneet aktiivisesti soveltamaan kansallista ohjelmaa paikallisesti. Kuntien välillä on kuitenkin eroja, ja myös jo alkuun saatetuissa hankkeissa on usein parantamisen varaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot