Mainos
Mainos

Suurimmat syyt tasoristeysonnettomuuksiin ovat selvillä

Tutun tasoristeyksen luoma turvallisuuden tunne ja liian suuri tilannenopeus ovat suurimmat syyt tasoristeysonnettomuuksille Suomessa.

Onnettomuustutkintakeskuksessa on vuoden alusta saakka tutkittu tasoristeysonnettomuuksia ja pyritty löytämään niistä yhteisiä tekijöitä.

Johtavan tutkijan Reijo Mynttisen mukaan onnettomuus tapahtuu yleisimmin tutussa tasoristeyksessä, joka saatetaan ylittää useita kertoja päivässä.

– Toinen merkittävä tekijä on liian suuri tilannenopeus, jonka vaikutus lisääntyy erityisesti liukkaina vuodenaikoina.

Mynttinen kertoo, että yleisimmät onnettomuuksien syyt halutaan tunnistaa, jotta niihin voidaan vaikuttaa ja näin parantaa yleistä tasoristeysturvallisuutta.

Tutkittavien onnettomuuksien seurantajakso päättyy vuoden vaihteessa. Sen aikana on tähän mennessä tapahtunut 37 onnettomuutta.

Tutkintaselostus, joka sisältää onnettomuuksien perusteella tehdyn yhteenvedon, analyysin ja annettavat turvallisuussuositukset, julkaistaan keväällä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot