Mainos
Mainos

Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei tunnusta ongelmaansa

Suurin osa alkoholin liikakäyttäjistä ei kykene koskaan tunnustamaan ongelmaansa, todettiin AA- ja Al-Anon -järjestöjen valtakunnallisilla kesäpäivillä Siilinjärvellä tänään. Raitistuminen on mahdollista vasta, kun ihminen itse myöntää alkoholin kulutuksen menneen yli hallintakyvyn, järjestöt muistuttavat.

AA-yhteisö on tarjonnut jo 50 vuotta apuaan alkoholiongelmaisille. Yli tuhat AA:n avulla viinasta eroon päässyttä suomalaista on koolla viikonvaihteessa kesäpäivillään. Mukana on myös läheisensä liiallisesta alkoholinkäytöstä kärsivien omaisten ja ystävien perheryhmän Al-Anonin jäseniä.

AA-yhteisön toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja omavaraisuuteen. Järjestö on avoin kaikille niille, jotka tuntevat alkoholin hallitsevan liikaa elämäänsä. AA-kerhoissa toimitaan nimettömänä ja luottamuksellisesti. AA-ryhmiä on maassamme 650. Niitä on lähes kaikilla suurimmilla paikkakunnilla.

Al-Anon perheryhmätoiminta alkoi maassamme vuonna 1953. Ryhmiä on tällä haavaa parisataa melkein sadalla paikkakunnalla. Valtakunnallista pääjuhlaa vietetään elokuussa Helsingissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme