Mainos
Mainos

Suurin osa autoista on vähäpäästöisiä

Tieliikenteen päästöt ovat puolittuneet 1990-luvun alusta. Syynä on katalysaattorien yleistymisen lisäksi polttoaineen kulutuksen pienentyminen.

Kahdessa henkilöautossa kolmesta oli viime vuoden lopussa katalysaattori tai ne olivat muuten tekniikaltaan vähäpäästöisiä. Katalysaattorilla varustettujen autojen määrä on 1990-luvun alusta lähtien moninkertaistunut, kertoo Tilastokeskuksen Ympäristötilasto 2006.

Tieliikenteen päästöt ovat vähentyneet noin 55 prosenttia vuodesta 1990. Syynä on katalysaattoreiden yleistymisen lisäksi autojen polttoaineen kulutuksen pienentyminen sekä polttoaineiden laadun kehittyminen.

Typen oksidien päästöt eivät ole vähentyneet yhtä roimasti. Vuonna 1990 typen oksidien päästöt olivat noin 298 000 tonnia ja vuonna 2004 noin 205 000 tonnia. Liikenteen ja työkoneiden osuus on typen oksidien päästöistä edelleen yli puolet.

Hiilidioksidipäästöistä tieliikenteen osuus oli toissa vuonna 17 prosenttia ja hiilimonoksidi- eli häkäpäästöistä lähes 50 prosenttia. Tieliikenteen rikkidioksidi- ja lyijypäästöt ovat nykyään pieniä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot