Mainos
Mainos

Suurin osa Juuan turkistarhan ketuista kiinni

Tiistain vastaisena yönä Juualla vapautetuista 600 siniketusta suurin osa on saatu kiinni. Turkistarhan taloudelliset menetykset ovat silti suuret, sillä vapautettuja eläimiä ei voida enää käyttää jalostukseen.

Juuan turkistarhaiskussa vapaaksi luontoon päästetyistä noin 600 siniketusta suurin osa on saatu kiinni.

Omistajan arvion mukaan noin 50:tä eläintä ei ole löydetty. Kuolleita kettuja on löydetty kolmisenkymmentä, ja eläimiä voidaan menettää lisää niiden välisissä tappeluissa.

- Ihan tarkkaan emme ole vielä ehtineet laskemaan kettuja. Yritämme lajitella kettuja nyt erilleen, etteivät ne raatele toisiaan. Parikymmentä ollaan jo niin menetetty. Kuolemia tulee lisää, jos kettuja ei saada järjestykseen, kertoo turkistarhan omistaja Sulo Malja.

- Jalostukseen eläimiä ei voida enää käyttää. Tietää kallista laskua, kun joutuu ostamaan uudet emät. Voi olla, että työn jatkumiseksi joudumme hankkimaan 400 uutta emoa, Malja jatkaa.

Maljan mukaan vakuutus ei välttämättä korvaa kuin maastoon karanneet eläimet. Omistaja arvioi tässä tapauksessa taloudellisten tappioiden nousevan vanhassa rahassa useaan sataantuhanteen.

Poliisi ei ole edistynyt tekijöiden kiinnisaamisessa, mutta vihjeitä tarkistetaan koko ajan. Juuassa Pohjois-Karjalassa tiistain vastaisena yönä tehdyssä iskussa avattiin 1400 häkkiä ja vietiin kettujen siitoskortit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme