Mainos
Mainos

Suurin osa kunnista säilyttänyt päivähoidon sosiaalitoimessa

Sosiaalihuoltolain väliaikainen muutos antaa kunnille mahdollisuden päättää, missä toimielimessä lasten päivähoidon, yksityisen hoidon ja kotihoidon tehtävät hoidetaan.

Suurin osa kunnista on säilyttänyt lasten päivähoidon sosiaalitoimen yhteydessä. Kuntaliiton ja Stakesin selvityksen mukaan vain yksitoista kuntaa on siirtänyt lasten päivähoidon sosiaalitoimesta opetustoimen yhteyteen.

Sosiaalihuoltolain väliaikainen muutos vuosi sitten antoi kunnille mahdollisuuden päättää, missä toimielimessä lasten päivähoidon, yksityisen hoidon ja kotihoidon tehtävät hoidetaan. Ennen lainmuutosta tehtävät kuuluivat sosiaalitoimen hallinnonalaan.

Toistaiseksi 90 prosenttia kunnista on antanut tiedon päivähoidon hallinnon tilanteesta. 373 kunnassa lastenhoidon tehtävistä huolehtii edelleen sosiaalitoimen lautakunta. Opetustoimeen siirtymistä on perusteltu sillä, että muutoksella mahdollistetaan lapsen kasvatuksen jatkumo päiväkodista kouluun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot