Mainos
Mainos

Suurin osa myrskyn sähkövioista korjattu

Syysmyrskyn aiheuttamia sähkövikoja on saatu korjattua läntisessä, itäisessä ja eteläisessä Suomessa.

Sähköyhtiöt ovat korjanneet lähes kaikki eilisen myrskyn aiheuttamat viat. Sähkö puuttuu kuitenkin vielä joiltain yksittäisiltä talouksilta Itä-Suomessa.

Kaikkiaan sähköt katkesivat eilisen aikana ainakin 35 000 kodista.

Ilmatieteen laitoksen mukaan koko maassa tuulee edelleen kohtalaisesti, mutta tuulennopeus on jo laskenut.

Länsi- ja Etelä-Suomessa enemmistö sähkövioista korjattiin puoleen yöhön mennessä. Fortumin mukaan heidän jakelualueellaan jäi yksittäisiä talouksia ilman sähköjä yön ajaksi. Vikojen korjaaminen jatkuu aamulla. Eilisen aikana sähkökatkoista kärsi kaikkiaan arviolta 25 000 Fortumin asiakasta.

Vattenfallilla ei enää aamulla ollut tiedossa sähkövikoja omalla alueellansa. Heidän alueellaan Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä oli eilen ilman sähköjä 6000-7000 taloutta.

Suur-Savon Sähkön alueella oli aamuyöllä sähköttä vielä 270 taloutta Savonlinnan kupeessa, mutta viat oli määrä korjata ennen aamua. Vikoja kuitenkin oli ilmeisesti myös aamulla, koska yhtiön vikapäivystyksen numero oli varattuna jatkuvasti. Itä-Suomessa oli illalla ilman sähköä yhteensä noin 3000 taloutta.

Myrskytuulet riehuivat yöllä vielä ainakin Perämerellä, jossa merivartioston mukaan mitattiin tuulennopeudeksi paikoin 24 metriä sekunnissa. Aikaisin aamulla tuuli oli Kemin korkeudella tasaantunut jo 19 metriin sekunnissa, joskin puuskissa puhalsi 23 metriä sekunnissa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 15.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme