Mainos
Mainos

Suurin osa tuulenpuuskien katkomista sähkölinjoista korjattu – enää noin tuhat kotitaloutta ilman sähköjä

Sähkönjakelu alkaa palata normaaliksi Suomessa.

Kahdeksan aikaan illalla oli noin 1  000 kotitaloutta ilman sähköä koko Suomessa, kun vielä iltapäivällä sähköttömiä kotitalouksia oli noin 7  000 Energiateollisuuden vikasivuston mukaan.

Myös Pohjois-Karjalassa alkaa tilanne helpottaa. Iltakahdeksalta enää noin 440 PKS sähkönsiirron asiakkaalta puuttuivat sähköt.

Yhtiö tiedotti aikaisemmin, että puuskaiset tuulet olivat katkoneet sähköjä yli tuhannesta kodista tänään Pohjois-Karjalan alueella. Suurin osa sijaitsee Tohmajärven, Nurmeksen, Kiihtelysvaaran ja Polvijärven alueella.

Sähkönjakeluun odotetaan ongelmia myös loppuviikosta. Juhannuksen viettoa Pohjois-Karjalassa voi häiritä perjantaina ja lauantaina voimakas puuskittainen tuuli.

Matalanpaineeseen liittyy runsas vesisade, joka voi aiheuttaa paikoitellen jopa tulvimista. Maa-alueilla puuskat ovat paikoitellen yli 20 metriä sekunnissa, mikä voi kaataa puita sähkölinjoille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme