Mainos
Mainos

Suurjännitelaboratorio tuhoutunut tulipalossa

Tampereen teknillisen korkeakoulun suurjännitelaboratorio on tuhoutunut tulipalossa. Palo sai alkunsa sähköosastolta. Aineellisten vahinkojen arvioidaan jäävän alle miljoonan euron.

Tuli tuhosi yli kymmenen metriä pitkän ja seitsemän metriä korkean laboratoriohallin sekä sisällä olleet suurjännitemuuntajan ja testilaitteet. Laboratoriossa oli ollut käynnissä pitkäkestoinen muuntajatesti. Palo sai alkunsa todennäköisesti muuntajasta ja levisi siitä kattorakenteisiin sekä ilmastointikanavaa pitkin ilmastointikonehuoneeseen.

Palokunta hälytettiin paikalle kello 18.04. Tuli saatiin hallintaan noin tunnissa, mutta sammutustöiden aloittamista hidasti jännitteinen tila, joka oli ensin saatava jännitteettömäksi. Sähkönsyötön katkaiseminen aiheutti katkoksia myös ympäröiviin laboratorioihin.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Aineellisten vahinkojen arvioidaan jäävän alle miljoonan euron. Palon huomasi ulkopuolinen ohikulkija.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme