Mainos
Mainos

Suurlähettiläitä koulutetaan omalla maanpuolustuskurssilla

Ulkomaiden suurlähettiläille järjestetään oma maanpuolustuskurssi. Kurssi on Maanpuolustuksen erikoiskurssi, joita järjestetään valtakunnallisten maanpuolustuskurssien ohella erikseen valituille kohderyhmille kahdesti vuodessa.

Tänään kurssilaiset saivat seurata viranomaisten toimintanäytöstä. Hyväntuuliset suurlähettiläät saapuivat seuraamaan viranomaisten yhteistyötä esittelevää näytöstä maastopuvuissa. Kaikkiaan ulkoministeriön ja puolustusvoimien järjestämälle kurssille osallistuu yli 70 Suomeen akrreditoitua suurlähettilästä tai heidän sijaistaan.

Kurssin tarkoituksena on esitellä diplomaateille Suomen kokonaismaanpuolustusta.

Juhani Kaskeala

-Tämä aloite on itse asiassa tullut diplomaattien omalta suunnalta. He ovat olleet kovin kiinnostuneita suomalaisesta viranomaisyhteistyöstä ja kokonaismaanpuolustuksen järjestelyistä, toteaa puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala.

Santahaminan varuskunta-alueella iltapäivällä järjestettyyn toimintanäytökseen osallistui Rajavartiolaitoksen, puolustusvoimien ja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen joukkoja sekä Helsingin poliisin Karhu-ryhmä.

Eri yksiköiden yhteistyö sujui esitystä seuranneen Botswanan lähettilään mielestä varsin jouhevasti:

Teillä on paljon erilaisia tahoja, jotka ovat yhteydessä turvallisuuteen. Ja on tärkeä näyttää, että turvallisuus ei ole pelkästään armeijan asia, totesi suurlähettiläs Bernadette Rathedi.

Kaksi päivää kestävän kurssin aikana diplomaatit saavat toimintanäytöksen lisäksi kuunnella monia luentoja. Huomenna kurssilaisille puhuu esimerkiksi ulkoministeri Alexander Stubb.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme