Mainos
Mainos

Suurlähettiläs: Niinistön Venäjän-vierailu hyvin ajoitettu

Presidentti Sauli Niinistö tapaa virkaveljensä Vladimir Putinin huomenna Venäjän Sotshissa. Suomen Venäjän-suurlähettilään Heikki Talvitien mukaan Suomen aloitteesta sovittu vierailu tehdään osuvaan aikaan.

– Presidenttihän aikoinaan totesi, että mikäli kansallinen etu niin vaatii, hän on valmis tapaamaan Putinin. Nyt ajoitus on hyvin valittu, Talvitie pohti MTV:n Seitsemän uutisten haastattelussa.

– Pakotekierre on täydessä käynnissä ja sen kärjistyminen olisi erittäin vaarallista. Lisäksi sotilaallinen väliintulo Ukrainassa on mahdollista, joten keskustelukanavan avaaminen on tärkeää.

Niinistön tehtävä ei ole kuitenkaan helppo.

– Tämä on häneltä keskustelun avaamisyritys eikä siltä nyt odoteta mitään konkreettisia tuloksia rauhan välittämiseksi. On ilmoitettu, että presidentti kävisi mahdollisesti myös Ukrainassa Poroshenkon vieraana. On selvää, että tässä haetaan dialogin aloittamista, Talvitie kommentoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme