Mainos
Mainos

Suurlähettiläs: Tuomiojan Israel-puheista selvitys

Israelin Suomen-suurlähettiläs Miryam Shomrat aikoo pyytää Suomelta virallista selvitystä ulkoministeri Erkki Tuomiojan viimeisimmistä Israel-lausunnoista.

Tuomioja sanoi torstaina STT:n haastattelussa, ettei Israelin toimista palestiinalaishallintoa vastaan voi olla mitään muuta seurausta kuin väkivaltakierteen jatkuminen ja syveneminen Lähi-Idässä.

Tuomiojan mukaan terrori-iskut ovat kauhistuttavia, mutta niitä ei lopeteta Israelin vastuulla olevalla väkivallan käytöllä ja palestiinalaisalueiden saartamisella.

Tämän päivän Ilta-Sanomissa suurlähettiläs Shomrat hämmästelee Tuomiojan lausuntoa, jotka hänen mukaansa poikkeavat EU:n yleisestä linjasta.

-Kysyn vain, missä on tuollaisten lausuntojen moraalinen peruste? Näyttää siltä, että Tuomioja on palaamassa takaisin ajattelutapaan, jollaista en olisi toivonut enää näkeväni Suomessa, Shomrat sanoo. Suurlähettiläs ei odota anteeksipyyntöä, mutta aikoo ensi viikolla vaatia Suomelta virallista selvitystä Tuomiojan lausunnoista.
Tuomiojan kannanotot Israelin politiikasta palestiinalaisia kohtaan aiheuttivat kohun viimeksi elokuun lopulla.

Suomen Kuvalehden haastattelusta alkanut jupakka johti lopulta siihen, että pääministeri Paavo Lipponen joutui pahoittelemaan Tuomiojan lausuntoa Israelin ulkoministerille Shimon Peresille.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme