Mainos
Mainos

Suurmoskeijan kannattaja ihmettelee puhetta rahoitusepäilyistä: "Rahoittajat eivät puutu toimintaan"

Suomen muslimiliiton puheenjohtaja Pia Jardi ihmettelee moskeijan ulkomaisen rahoituksen herättämiä epäilyksiä. Hänen mukaansa on selvää, että bahrainilaiset rahoittajat eivät millään lailla puuttuisi moskeijan toimintaan.

Suomalaiset muslimit ovat Jardin mukaan siinä määrin vähävaraisia, että kotimaiseen rahoitukseen pohjautuva ratkaisu ei ole näillä näkymin mahdollinen.

– Meillä ei Suomessa toistaiseksi ole menestyviä islaminuskoisia suuryrittäjiä, toisin kuin vaikkapa Britanniassa, Jardi sanoo. 

Jardi muistuttaa, että useimmat Suomessa toimivat uskontokunnat kristillisiä kirkkoja myöten ovat historiansa saatossa saaneet rahoitusta ulkomailta.

Tällä hetkellä esimerkiksi mormonikirkko saa Jardin mukaan huomattavaa rahallista tukea Yhdysvalloista.

Myös Suomessa tällä hetkellä toimivat islamilaiset rukoushuoneet ovat Jardin mukaan saaneet tuntuvaa rahoitusta Saudi-Arabialta tai Iranilta, mutta sitä ei ole pidetty samanlaisena ongelmana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme