Mainos
Mainos

Suuronnettomuuden tutkintalautakunta selvittää pelastustoimet

Oikeusministeriö esittää suuronnettomuuden tutkintalautakunnan nimittämistä Aasian katastrofin pelastustoimien selvittämiseksi. Sen tehtävänä on lain mukaan selvittää onnettomuuden kulku, syyt ja seuraukset sekä pelastustoimet.

Suuronnettomuuden tutkintalautakunta ryhtyy selvittämään Aasian luonnonkatastrofin pelastustoimia Suomessa. Oikeusministeriö esittää tutkintalautakunnan nimittämistä, ja valtioneuvosto nimittänee lautakunnan lähipäivinä. Jos lautakunta nimitetään, sen tehtävänä on lain mukaan selvittää onnettomuuden kulku, syyt ja seuraukset sekä pelastustoimet. Jos tarve niin vaatii, tutkinnassa on myös selvitettävä mahdolliset puutteet säädöksissä ja turvallisuusmääräyksissä.

Suuronnettomuuksien tutkintalautakunnan tutkimusjärjestelmä on periaatteessa suunniteltu kotimaisia turmia varten. Lakimiesten tulkintojen mukaan lautakunnan käyttäminen on kuitenkin mahdollista myös ulkomailla tapahtuneiden onnettomuuksien yhteydessä.

Sekä pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) että ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ovat viime päivien aikana luvanneet ulkopuolista selvitystä pelastustoimien etenemisestä Suomessa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.01.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot