Mainos
Mainos

Suuroperaatio Helsingissä - satama muutti

Kuva: Lehtikuva

Helsingissä on eletty historiallista viikonvaihdetta. Sörnäisten sataman kalusto siirtyy Vuosaaren suursatamaan.

Myös Länsisataman konttiliikenne muuttaa Vuosaareen vähitellen vuoden loppuun mennessä.

Molemmista satamista on tyhjennetty viikonlopun aikana parisataa työkonetta, kontteja ja erilaista kalustoa Vuosaareen.

- Arviolta noin 8 miljoonaa tonnia tavaraa siirtyy näillä näkymin Vuosaareen, kertoo tuotantojohtaja Heikki Lampinen Helsingin Satamasta.

Sataman valmistuminen vaikuttaa muun muassa liikennesuunnitteluun, kun 3800 rekkaa eli 80 prosenttia kantakaupungin raskaasta satamaliikenteestä siirtyy Vuosaareen.

Lahdenväylän ja Kehä III:n alue kehittyy voimakkaasti, ja Vuosaaren satamakeskus on yksi monista Kehä III:n liikennemäärän kasvuun vaikuttavista tekijöistä.

Vuosaareen kulkee myös päivittäin kymmenen tavarajunaa, joihin lastataan myös rekkojen perävaunuja.

- Onhan sillä suuri merkitys Helsingin kaupungin liikennevirtoihin eli odotamme, että se vähentää ruuhkia huomattavasti, kertoo tuotantojohtaja Perttu Piri Finnsteveltä.

Satamaoperaattorit ovat tyytyväisiä kahden sataman yhdistymiseen. Työntekijät sen sijaan poistuvat kantakaupungista haikein mielin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot