Mainos
Mainos

Suurpedon törkeästä tappamisesta jopa neljän vuoden tuomio?

Erityisen raa'asta tai julmasta metsästysrikoksesta voi saada vastedes kovemman rangaistuksen, jopa neljä vuotta vankeutta.

Eduskunta sai tänään palautekeskusteluun uuden säännöksen törkeästä metsästysrikoksesta. Siitä voidaan tuomita, jos suuri määrä riistaeläimiä on tapettu julmasti, raa'asti tai erityisen suunnitelmallisesti, tai jos teolla haetaan huomattavaa taloudellista hyötyä.

Myös ahman, ilveksen, karhun, metsäpeuran, saukon tai suden tappamisesta tai vahingoittamisesta voidaan tuomita törkeään metsästysrikokseen, jos teon katsotaan olevan kokonaisuutena törkeä.

Lakivaliokunnassa yksimielisesti hyväksytty esitys herätti vielä joitain epäluuloja eduskunnassa. Esimerkiksi suden tappamisen koiran tai lampaiden puolustamiseksi pelättiin johtavan oikeusmurhiin. Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi sanoi äänestyttävänsä vielä pykälämuutoksista asian korjaamiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme