Mainos
Mainos

Suurpedot vähentävät metsäpeuroja Kainuussa

Metsäpeuroja on Kainussa entistä vähemmän. Maaliskuun alkupuolen lentolaskennoissa havaittiin 811 metsäpeuraa, mikä on 110 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vasojen osuus kannasta väheni viidenneksellä. Nyt noin 12 prosenttia on vasoja.

Metsäpeurojen vähentymiseen on todennäköisesti vaikuttanut se, että alueella liikkuu paljon suurpetoja - erityisesti susia, kertoo tutkija Jyrki Pusenius Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselta.

Suomen alkuperäinen metsäpeurakanta metsästettiin loppuun 1900-luvun alussa. Kanta säilyi alkuperäisenä Venäjän puolella, josta sen paluu takaisin Suomen luontoon alkoi 1950-luvulla.

EU-maista metsäpeuraa tavataan ainoastaan Suomessa, jossa se elää Kainuussa ja Suomenselän alueella. Puseniuksen mukaan Suomenselän istutettu metsäpeurakanta on noin tuhat yksilöä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot