Mainos
Mainos

Suursaari vielä harvinainen matkakohde

Suursaareen matkustaakseen tarvitsee viisumin ohella erityisen matkaluvan Venäjän viranomaisilta. Suomesta Suursaareen vie turisteja ainoastaan yksi matkatoimisto, Kymenmatkat.

Lähellä, mutta niin kaukana. Näin voi sanoa Suomenlahden leveimmässä kohdassa sijaitsevasta Suursaaresta. Kotkasta sinne on matkaa suorinta tietä vain 40 kilometriä, mutta turisti joutuu ensin ajamaan bussilla Viipurin kautta Koivistolle, ja sieltä matka jatkuu venäläisaluksella.

Pisimmillään matka kestää yli puoli vuorokautta. Lisäksi suomalaiset tarvitsevat viisumin ohella erityisen matkaluvan Venäjän viranomaisilta.

Suomesta Suursaareen vie turisteja ainoastaan yksi matkatoimisto, Kymenmatkat. Tänä vuonna sen eri ryhmissä tarunhohtoiseen Suursaareen tutustuu noin 250 matkailijaa.

Vanhasta suomalaisasutuksesta on Suursaaressa tänä päivänä jäljellä vain rippeet. Tärkein nähtävyys onkin saaren luonto, joka on suurelta osin säilynyt koskemattomana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme