Mainos
Mainos

Suurten kaupunkien johtajat vastustavat aluekuntamallia

Kaupunginjohtajat epäilevät, että aluekuntamalli johtaisi tehottomaan ja byrokraattiseen palvelurakenteeseen.

Suurten kaupunkien johtajat vastustavat aluekuntamallia. Suurten kaupunkien kaupunginjohtajat tukevat Kuntaliiton kantaa, jonka mukaan kunta- ja palvelurakenneuudistuksen pitää perustua vahvoihin peruskuntiin.

Viidentoista suurimman kaupungin johtajat sanovat yhteisessä kannanotossaan, ettei ehdotettua aluekuntamallia voi korjata mitenkään sellaiseksi, että se tyydyttäisi kaupunkeja.

Kaupunginjohtajat epäilevät, että aluekuntamalli johtaisi tehottomaan ja byrokraattiseen palvelurakenteeseen.

Aluekuntamalli ei kannanoton mukaan ota huomioon esimerkiksi lähikunniksi jäävien peruskuntien erilaisuutta eikä kaupunkien roolia palveluiden järjestäjinä. Mallin tarjoama lähikunnan asema sopii lähinnä vain nykyisen kuntakentän pienimmille, kaupunginjohtajan arvioivat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot