Mainos
Mainos

Suurten kaupunkien terveysmenoissa eroja

Vuonna 2002 perusterveydenhuoltoon käytettiin Helsingissä 545 euroa asukasta kohden. Muissa suurissa kaupungeissa summat vaihtelivat 307-342 euron välillä.

Suomen viidestä suurimmasta kaupungista vain Helsingissä terveysmenot eivät viime vuonna juurikaan kasvaneet. Tämä selviää Helsingin Sanomista.

Helsingin perusterveydenhoito maksoi vain 0,4 prosenttia eli muutaman euron edellisvuotta enemmän, kun esimerkiksi Turussa kasvua oli 12 prosenttia. Muista suurista kaupungeista Tampereella ja Vantaalla terveysmenojen kasvu oli kuuden prosentin luokkaa. Espoossa menot lisääntyivät 2,6 prosentilla.

Tilastokeskuksen ja kaupunkien ennakkotiedoista käy ilmi, että asukasta kohden käytettävät perusterveydenhuollon nettomenot olivat kuitenkin Helsingissä selvästi vertailukaupunkeja suuremmat. Pääkaupungissa sijoitettiin vuonna 2002 asukasta kohden 545 euroa, kun taas muissa kaupungeissa summat vaihtelivat 307-342 euron välillä.

Syitä kalliiseen terveydenhuoltoon aiotaan selvittää Helsingin kaupungin ja sairaanhoitopiiri Husin yhteisessä, miljoona euroa maksavassa hankkeessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot