Mainos
Mainos

Suvivirsi pannassa – piispan lapset boikotoivat kevätjuhlaa

Kuopion piispan lapset eivät osallistu helsinkiläisen Latokartanon peruskoulun kevätjuhlaan huomenna.

Syynä boikottiin on, ettei koulussa tänäkään vuonna saa laulaa Suvivirttä.

Piispa Jari Jolkkosen pian Kuopioon muuttava perhe päätti jättää kevätjuhlan nyt väliin ensimmästä kertaa.

– Monet vanhemmat ovat jo vuosia hienotunteisesti vedonneet koulun rehtoriin suvivirren ja perinteisten joululaulujen sallimiseksi. Heidän joukossaan on myös kirkkoon kuulumattomia.

Jolkonen arvelee, että jyrkkä kielto heijastelee rehtorin omaa arvomaailmaa.

– Tällä viimeisellä kerralla käytämme vapauttamme ja jäämme tyynesti pois. Olemme syvästi kiitollisia lasten erinomaisille opettajille, Kuopion piispa Jari Jolkkonen sanoo.

Latokartanon koulussa järjestetään huomenna kaksi isoa kevätjuhlaa, toinen ysiluokkalaisille ja toinen heitä nuoremmille peruskoululaisille. Rehtori Satu Honkalanmukaan on sekä käytännöllinen että periaatteellinen kysymys, ettei juhlissa voida laulaa Suvivirttä.

Hän toteaa muun muassa, että koulun oppilaista alle puolet on luterilaisia ja yli 200 huoltajaa on ilmoittanut, etteivät heidän lapsensa saa osallistua uskonnonharjoittamiseen.

Honkala ei ymmärrä, miksi Jolkkosen lapset eivät osallistu lauantaiseen kevätjuhlaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kotimaa-lehti verkkosivullaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot