Mainos
Mainos

Svenska Dagbladet: Itämeren matkustajalautoilla vaarallisia rekkalasteja

Suomen ja Ruotsin välillä kulkevilla matkustajalautoilla kuljetetaan laittomasti mm. räjähdysherkkiä aineita, kertoi ruotsalainen Svenska Dagbladet -lehti nettisivullaan tänään.

Lehden mukaan yhtenä syynä tähän on se, että rekkojen kuljettajat haluavat matkustaa mieluummin matkustajalautoilla kuin konttialuksilla.

Vaarallisia lasteja matkustajalautoilla kuljettavista rekoista on keskusteltu paljonkin Ruotsin viranomaisten keskuudessa, kertoi Anders Melander Ruotsin rannikkovartiostosta Svenska Dagbladetille. -Tilanne on todella vaarallinen paitsi lauttojen matkustajille, myös mahdollisia pelastustöitä ajatellen. Jos aluksen kapteeni tai me emme tiedä, mitä lautalla on, saatamme toimia aivan väärällä tavalla, Melander sanoi.

Vaarallisia lasteja kuljettavia rekkoja on pysäytetty Svenska Dagbladetin mukaan sekä Ruotsin itä- että länsirannikolla. Svenska Dagbladet kertoo, että eräät rekkakuskit poistavat autoistaan varoituskyltit eivätkä esitä rahtiasiakirjoja ostaessaan lipun. Näin rekkakuskit välttävät lehden mukaan "ikävän illan konttialuksella" ja oikeanlaisen rahtialuksen odottelun, mikä voi tulla kalliiksi.

Ruotsin viranomaiset aikovat nyt perustaa tietopankin, jotta määräyksiä eniten rikkovat saataisiin seurantaan.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme