Mainos
Mainos

SYKE: Tulva-aika kohta käsillä

Lämpenevä sää nostaa lähipäivinä jokien virtaamia etelärannikolla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan voimakkaimmin virtaamat nousevat Etelä-Pohjanmaalla ja Itä-Uudellamaalla, missä suuri osa lumesta on vielä sulamatta.

- Ennusteiden mukaan Espoonjoen virtaama saattaa ensi viikolla kasvaa tulvavahinkorajan tuntumaan eli vesi voi nousta Turunväylän tasolle, kertoo johtava hydrologi Bertel Vehviläinen Suomen ympäristökeskuksesta.

Virtaamat ovat huipussaan etelärannikolla viikonloppuna tai ensi viikon alkupuolella. Etelä-Pohjanmaalle tulvahuippua odotetaan noin puolentoista viikon päästä. Kevään tulvahupuista on tulossa kuitenkin tavanomaisia näillä alueilla.

Keski-Pohjanmaalla ja pohjoisempana kevättulvat ajoittuvat huhtikuu-toukokuun vaihteen tienoille, ja Lapissa vasta toukokuulle.

Etelä-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla on paikoin keskimääräistä enemmän lunta, joten kevättulvat voivat olla hieman tavanomaista suurempia.

- Tulvan suuruus riippuu kuitenkin sulamisajan säästä, huomauttaa Vehviläinen.

Jokijäitä on Pohjois-Suomessa sahattu tänä keväänä normaalia vähemmän, koska jäät ovat olleet heikkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme