Mainos
Mainos

Syksy kiristää pinnaa tieliikenteessä - riskit kasvavat

Poliisi muistuttaa syksyisten olosuhteiden lisäävän riskejä tieliikenteessä. Kuljettajat saattavat stressaantua ajaessaan vaikeissa olosuhteissa, mikä näkyy esimerkiksi holtittomina ohituksina.

– Kyllä meillä on samankaltaisia havaintoja, että ihmiset ovat varsin kiireisiä kaikilla elämänaloilla. Ärtyisyys ja hermostuneisuus heijastuu myös ajotapoihin, sanoo liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala.

Syksyn tieliikenteeseen tuovat oman mausteensa metsästyskaudella pimeän aikaan teille koikkelehtivat hirvet sekä pimeyden ja sateen heikentämä näkyvyys.

– Tällaisissa olosuhteissa ajettaessa täytyy nopeutta alentaa sen verran, että pystyy jarruttamaan ja pysähtymään tai sitten väistämään, Rantala sanoo.

Myös renkaiden kunto kannattaa tarkastaa vetisillä ja liukkailla teillä ajettaessa.

– Kun eletään kesärengaskauden viimeisiä aikoja, niin liikenteessä löytyy kuluneita renkaita, joiden vesiliirto-ominaisuudet ovat erilaisia kuin uusien. Se tietysti pidentää jarrutusmatkoja.

Liikkuva poliisi tarkkailee ensi viikolla tehostetusti raskaan liikenteen kuljettajien ja kaluston kuntoa. Erityisesti luupin alla on rekkojen jarrujen toimivuus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme