Mainos
Mainos

Sateinen sää jatkuu, Lapissa jo aavistus talvesta

Epävakainen ja pilvinen sää jatkuu. Huomisaamuna on laajalti poutaa, mutta maan länsiosaan on kehittymässä sadealue. Sateet kulkevat maan keskiosaan, mutta heikkenevät sen jälkeen. Pohjoisessa on pääosin poutaa.

– Länsi-Suomessa on huomenna yhtenäisempiä sateita, muualla sateet ovat paikallisia, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kuvaa.

Ylihuominen sunnuntai on pohjoisessa edelleen poutainen, mutta yksittäisiä sateita voi tulla. Sen sijaan maan eteläosaan saapuu runsaita sateita.

– Tuolloin saattaa sataa jopa 10-30 millimetriä. Sateet painottuvat aivan etelärannikolle, ja ne kestävät jopa puolitoista vuorokautta maanantai-iltapäivään asti, Jokela ennakoi.

Alkuviikolla sää jatkuu syksyisissä tunnelmissa, mutta Lapissa sää kylmenee jo selvästi.

– Vuorokauden keskilämpötila on Lapissa pääosin pakkasen puolella. Päivällä ollaan asteen pari plussalla, Jokela tarkentaa.

Jos aivan pohjoisessa sataa, saattavat ne tulla kaikissa olomuodoissa, joko vetenä, lumena tai räntänä. Lapin eteläpuolellakin on viileää, mutta siellä ei olla aivan pakkaslukemissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme