Mainos
Mainos

Syksyn ensimmäinen räntäkuuro yllätti Etelä-Suomessa

Räntää ja rakeita satoi aamupäivällä jo Kristiinankaupungin ja Vaasan alueella, mutta voimakkainta räntäsade oli Pirkanmaalla, Tampereen koillispuolella.

Eteläisessä Suomessa on satanut jo räntää. Rajuin kuuro sattui Tampereen koillispuolelle niin, että esimerkiksi valtatie 9 oli Oriveden vaiheilla valkoisena liki tunnin.

Illmatieteen laitos ennakoi eilen, että räntäsadetta saatettaisiin kokea tänään Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Pilvi sattui lopulta etelämmäksi. Nopealiikkeisenä ja pienialaisena se ei näkynyt säätieteilijöiden tietokonemalleissa ja pääsi yllättämään päivystävän meteorologin.

Räntää ja rakeita oli sateen joukossa jo Kristiinankaupungin ja Vaasan vaiheilla, missä pilvi siirtyi Selkämereltä mantereelle.

Orivedellä ja naapurikunnissa lumi- ja räntäsade oli niin voimakasta, että tiehallinnon Tampereen liikennekeskus antoi varoituksen erittäin huonosta ajokelistä. Pirkanmaan hätäkeskuksen tietoon ei ole kuitenkaan tullut onnettomuuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme