Mainos
Mainos

Syksyn flunssakausi kaataa nyt ihmisiä sänkyyn

Syksyn flunssakausi on alkanut.

Terveyskeskuksista Tampereella ja Helsingissä kerrotaan, että potilaita näyttäisi olevan ajankohtaan nähden tavallista enemmän. Tauti ei ole kuitenkaan ärhäkintä lajia.  

Ylilääkäri Jari Mäkelä Tikkurilan terveysasemalta kertoo, että sairastumiset ovat lisääntyneet syyskuussa. Hänen mukaansa flunssan taudinkuva ei ole kovin raju, mutta joillakin potilailla sairaus on pitkittynyt. 

Myös Tampereella esiintyy melko paljon kuumeista flunssaa, sanoo hoitotyön päällikkö Marketta Selin avopalveluiden vastaanottotoiminnasta.  

Flunssa on iskenyt myös terveydenhoidon henkilöstöön. Sekä Tampereen terveyspalveluissa että Tikkurilan terveysasemalla työntekijöitä on jäänyt sairaslomalle.   

Liikkeellä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan erityisesti rino-, adeno ja parainfluenssaviruksia.  

Taudinkuvaltaan vakavampi kausi-influenssa ei ole vielä lähtenyt leviämään. THL:n mukaan sen alkamisajankohtaa on vaikea ennustaa, mutta yleensä se ajoittuu vuodenvaihteeseen. Influenssarokotuksia aletaan antaa todennäköisesti marras-joulukuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme