Mainos
Mainos

Syksyn hirvisaalis ennätyksellinen

Syksyn hirvijahdissa ammuttiin peräti 64 000 eläintä. Määrä on toiseksi suurin kautta aikojen. Siitä huolimatta metsästyksen tavoite ei toteutunut.

Saalishirvi metsästäjien käsittelyssä

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos vahvistaa hirvitutkimusta jo tänä talvena, koska hirvikannan suuruudesta kiistellään jatkuvasti ja seurantatiedoissa on aukkoja.

Lupien käyttöaste oli viime syksynä koko maassa 93 prosenttia ja monessa riistanhoitopiirissä hirvikanta jäi tiheäksi.

Metsästäjäin Keskusjärjestö arvioi, että hirvisaalis oli kuitenkin niin suuri, että se hidasti tai jopa kokonaan lopetti hirvikannan kasvun. Moni on kuitenkin eri mieltä. Metsiin jääneen talvikannan suuruus onkin nyt todellinen arvoitus.

On mahdollista, että ensi syksystä tulee jo kolmas peräkkäinen iso lahtivuosi. Korkeat hirvikolariluvut ja taimikkovahingot lisäävät metsästyspainetta. Hirvikannan suurus on ollut kiistanaihe jo vuosikausia. Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitos yrittää ratkaista ongelmia palkkaamalla lisävoimia Joensuun uuteen toimipisteen.

Hirvisaaliista on tarkat tiedot 60 vuoden ajalta ja hajatietoja vuosisadan alusta saakka. Vain vuonna 1984 kaadettiin enemmän hirviä kuin viime syksynä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot