Mainos
Mainos

Syksyn kohtalainen puolukkasato vihdoin kypsä

Syksyn puolukkasato on kypsynyt poimittavaksi Etelä- ja Keski-Suomessa. Oulun ja Lapin lääneissä puolukkaan päästään kuun puolivälin jälkeen.

Metsäntutkimuslaitoksen tiedotteen mukaan sato on tällä kertaa keskinkertainen. Vaihtelu metsien välillä on kuitenkin suurta.

Alkusyksyn kosteat ja pilviset säät ovat myöhästyttäneet puolukan kypsymistä runsaan viikon verran pitkäaikaisiin keskiarvoihin verrattuna. Avohakkuualueilla marjat ovat kypsyneet nopeammin.

Mustikkasato oli tänä vuonna keskinkertainen ja paikoin runsaskin. Lakkasato oli heikko, kuten edellisenäkin vuonna.

Kauppasieniä runsaasti

Sienisyksy on ollut monien kauppasienten osalta satoisa. Kauden uumoillaan jatkuvan parhaimpien ruokasienten osalta lokakuun puolelle.

Metla muistuttaa, että ruokasienten ohella hyvänä sienisyksynä esiintyy yleensä runsaasti monenlaisia lahottajasieniä ja myrkyllisiä sienilajeja.

Tänä syksynä tappavan myrkyllisiä valkokärpässientä ja suippumyrkkyseitikkiä on esiintynyt enemmän kuin monena aikaisempana vuonna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme