Mainos
Mainos

Syksyn koulutyö päätökseen - joulujuhlilla edelleen merkitystä

Koulujen arkinen aherrus on syyslukukauden osalta saatu päätökseen ja joulujuhlia on vietetty tänään sekä vietetään huomenna ympäri maata. Helsingin Torpparinmäen peruskoulussa joulun viettoon lähdettiin koulun ympäristöteeman mukaisesti Itämeri-hengessä.

– Me ollaan tutkittu paljon itämerta. Olemme tehneet erilaisia projekteja ja osallistutettu oppilaat pohtimaan minkälainen meri meillä tässä ympärillä on. Nyt juhlissa sitten niputetaan koko vuoden homma niin, että pystytään katsomaan minkälaista joulunvietto Itämeren eri kaupungeissa on, opettaja Marjaana Arovaara-Heikkinen Torpparinmäen peruskoulusta kertoo.

Opettajan arvion mukaan joulujuhlalla on edelleen tärkeä merkitys oppilaille ja kouluyhteisölle.

– Se niputtaa vuoden yhteen. On aika juhlia ja on aika hiljentyä joulun viettoon. Koulu ilman joulujuhlia olisi kyllä vähän kurja, Arovaara-Heikkinen toteaa.

Torpparinmäenkin ekaluokkalaisille joulujuhla oli koulu-uran ensimmäinen.

– Ihan kivalta ja hauskalta on koulunkäynti tuntunut, ensimmäisellä luokalla opiskelevat Nella ja Olivia sanovat.

Molemmat tytöt ovat oppineet syksyn aikana sekä kirjoitus- että lukutaidon. Nellalla ja Olivialla onkin selvät suunnitelmat nyt ansaitun loman viettoon.

– Että saa mennä pulkkamäkeen ja saa olla kotona perheen kanssa.

Katso Antti Mälkösen juttu (Seitsemän uutiset 21.12.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot