Mainos
Mainos

Syksyn yo-kirjoitukset läpäisseitä noin 3700

Syksyn ylioppilaskirjoitukset on läpäissyt hyväksytysti noin 3700 kokelasta. Hylättyjä oli tällä kertaa yhteensä noin 1200.

Ylioppilaskirjoitukset läpäisseistä noin 700:lla on vielä osa lukion kursseista suorittamatta ja siksi päästötodistus saamatta, eli lakitettavia ei ole aivan yhtä paljon kuin kirjoituksissa hyväksyttyjä.

Syksyn kirjoituksiin osallistui kaikkiaan noin 5100 kokelasta, joista noin 250 päätti keskeyttää. Kokelaista noin 2500 oli miehiä ja naisia siis satakunta enemmän. Syksyllä kirjoittaneista noin 150 oli äidinkieleltään ruotsinkielisiä.

Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteerin Anneli Romanin mukaan syksyn kokelasmäärä ja tulos vaikuttavat normaalilta eivätkä hylkäysprosentit näyttäisi poikkeavan merkittävästi aiemmista vuosista.

Ylioppilastutkintolautakunnassa ei ole toistaiseksi ennätetty laskea, missä aineissa reputtaneita oli eniten. Myöskään tarkempaa alueellista tietoa hylkäysprosenteista ei ole vielä saatavilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot