Mainos
Mainos

SYL huolissaan miesten ja naisten koulutuseroista

Järjestöä huolestuttaa miesten taipumus pudota koulustusjärjestelmän ulkopuolelle.

Miesten ja naisten välillä näkyvä iso ero toisen asteen koulutuksen suorittamisessa huolestuttaa Suomen ylioppilaskuntien liittoa SYL:iä.

Miehistä 22 prosenttia jää vaille toisen asteen tutkintoa, kun naisilla vastaava osuus on 7 prosenttia. Naisten ja miesten välinen ero näkyy myös korkea-asteen tutkinnoissa, sillä 25-64 -vuotiaista naisista 36 prosenttia on suorittanut korkea-asteen tutkinnon, kun miehistä siihen on yltänyt 30 prosenttia.

Luvut pohjautuvat tuoreeseen OECD:n koulutusjärjestelmien vertailuun.

SYL:n mielestä tilanne saattaa aiheuttaa ongelmia koko yhteiskunnalla, sillä osaamisvaatimukset kasvavat jatkuvasti. Lisäksi luvut kertovat miesten taipumuksesta pudota koulutusjärjestelmän ulkopuolelle, mikä voi johtaa pitkän ajan kuluessa syrjäytymiseen.

SYL kiinnittää huomionsa myös koulutusvertailussa näkyvään naisten ja miesten palkkaeroon. Liiton mukaan on huolestuttavaa, että suomalaisten korkeakoulutettujen naisten palkka on vain 63 prosenttia miesten palkoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot