Mainos
Mainos

SYL: Opiskelijoille lisää ruokarahaa

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL vaatii, että opiskelijoiden ateriatukea korotetaan vuonna 2002. Korotuksia perustellaan mm. opiskelijalounaiden hinnankorotuksilla.

Opiskelijalounaan hinta nousee markalla

SYL:n mukaan ateriatukea on korotettava noin kahdella markalla. Tuen korotustarve perustuu SYL:n mukaan opetusministeriön tuoreeseen asetukseen, jonka mukaan opiskelijalounaan hintaa nostetaan markalla. Tämän lisäksi opintorahan ostovoima pienenee SYL:n mukaan koko ajan. Opintorahaa ei ole korotettu vuoden 1992 jälkeen, vaikka elinkustannukset ovatkin nousseet. Sen sijaan sitä leikattiin vuonna 1995.

SYL muistuttaa, että opiskelijaruokailu on tehokas tapa edistää opiskelijoiden ruokavalion terveellisyyttä. Ateriatuki niin ikään kohdentuu SYL:n mukaan kaikkein eniten sitä tarvitseville eli päätoimisesti opiskeleville, jotka opiskelevat opintorahalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot