Mainos
Mainos

SYL: Perustelut toisen tutkinnon maksullistamiseksi heikkoja

SYL painottaa, että maksuton opiskelu on suomalaisen hyvinvointivaltion perusta.

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on hämmästynyt opetusministeriön kaavailuista muuttaa toinen korkeakoulututkinto maksulliseksi.

Ministeriössä on pohdittu epävirallisesti sitä, että vain yhden tutkinnon tekeminen olisi ilmaista. Tämä johtuu siitä, että kaksinkertaisten maisterien määrän on arveltu olevan kasvussa. Vain kolmannes uusista yliopisto-opiskelijoista on tuoreita ylioppilaita, vaikka ministeriön tavoite on 55 prosenttia.

Liiton mukaan ministeriön perustelut ovat varsin huteria. Sen mielestä korkeakoulujen aloituspaikkamäärä ylittää ylioppilastutkintojen määrän, minkä vuoksi liiton mielestä on epäilyttävää väittää vanhojen opiskelijoiden vievän ylioppilaiden opiskelupaikat.

Ylioppilaskuntien liiton mukaan yksittäisen opiskelijan rankaisu ei olekaan oikea tapa parantaa tilannetta. Maksuton opiskelu on suomalaisen hyvinvointivaltion perusta, SYL painottaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme