Mainos
Mainos

SYL: Työllisyyskoulutus opetusministeriölle

Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n mielestä työllisyyskoulutus on keskitettävä opetusministeriön alaisuuteen. Liitto katsoo, että nykymuotoinen työllisyyskoulutus on tullut tiensä päähän. Suhdannepoliittisena toimenpiteenä laajennettu kurssitoiminta ei sen mielestä ratkaise työmarkkinoiden rakenneongelmia.

Tilalle on saatava kokonaisvaltaisempi koulutus- ja elinkeinopolitiikan yhdistelmä. Kursseja on järjestettävä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa ja ammatillisen erikoistumiskoulutuksen kurssijärjestäjät on saatettava tulosvastuuseen.

SYL katsoo, että opetusministeriöllä on mahdollisuus työministeriötä selvästi paremmin tarkastella koulutusjärjestelmää ja -tarjontaa kokonaisuutena, johon myös työllisyyskoulutus erottamattomana kuuluu.

Työministeriön ensisijainen tavoite on liian usein lakaista työttömyys maton alle etsimällä lyhyen aikavälin vippaskonsteja työttömyystilastojen hetkelliseen kaunistamiseen, liitto arvostelee.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme