Mainos
Mainos

Synkkää oli – auringonpaiste mitattiin Kuopiossa minuuteissa

Marraskuu oli Suomessa poikkeuksellisen synkkä. Erityisen synkkä se oli Kuopiossa, jossa aurinko paistoi koko kuukauden aikana vain 12 minuuttia. 

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan aurinko paistaa Kuopiossa marraskuussa keskimäärin 22 tuntia. Tänä vuonna aurinko paistoi siis vain sadasosan siitä, mitä keskimäärin.

Synkkää oli Turussakin. Siellä aurinko paistoi marraskuussa 5,1 tunnin ajan. Keskimäärin aurinko paistaa Turussa marraskuussa 38 tuntia.

Pääkaupunkiseudulla oli hitusen valoisampaa. Helsinki-Vantaan lentokentällä mitattiin 12,4 tuntia aurinkoa, kun keskimääräinen aika on marraskuussa 37 tuntia.

Pohjois-Suomessa tilanne oli tavanomaisempi. Oulussa aurinkoisia tunteja oli 20 kappaletta, mikä on kahdeksan tuntia vähemmän kuin keskimäärin.

Sodankylässä taas saatiin nauttia aurinkonpaisteesta jopa keskimääräistä enemmän. Aurinko paistoi marraskuun aikana 23,4 tuntia, kun keskimääräisesti aurinko näyttäytyy siellä marraskuussa 20 tunnin ajan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme