Mainos
Mainos

Synnyttämässä? - odottele vuoroasi potilashotellissa

Kätilöliitto pelkää, että synnytyksiä käynnistetään jatkossa yhä useammin lääkkeillä, jos synnytysyksiköiden määrää vähennetään.

Päivystyshoidon yhtenäisiä perusteita laatinut työryhmä esittää, että synnytykset keskitettäisiin yli tuhat synnytystä vuodessa hoitaviin yksikköihin. Kätilöliiton mukaan tämä tarkoittaisi nykyisen 32 synnytysyksikön vähentämistä 19:ään yksikköön.

Kätilöliiton mukaan synnytysmatkat pitenisivät ja synnytyksiä käynnistettäisiin, jotta estettäisiin matkasynnytykset.

Kätilöliitto vastustaa myös työryhmän esitystä potilashotelleista, joissa raskaana olevat voisivat odottaa synnytyksen käynnistymistä.

- Ei naisia voi kohdella kuin esineitä. Eivät naiset suostu odottamaan potilashotellissa kenties yksin, erossa perheestä synnytyksen käynnistymistä, sanoo Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Terhi Virtanen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot