Mainos
Mainos

Syntyvyys nousee edelleen

Syntyvyys on edelleen Suomessa nousussa. Tilastokeskuksen lukujen mukaan syntyvyys on noussut kahdeksana peräkkäisenä vuonna.

Viime vuonna lapsia syntyi 550 enemmän kuin vuonna 2009. Vuonna 2010 syntyneiden määrä jäi hieman alle 61 000:n ollen 60 980 lasta. Lukujen mukaan nainen synnyttää Suomessa alle kaksi lasta. Se on edelleen alle väestön uusiutumistason, joka on yli kaksi lasta naista kohden.

Synnyttäjien keski-ikä yli 30 vuotta

Synnyttäjät olivat vuonna 2010 keskimäärin samanikäisiä kuin vuotta aiemmin. Kaikkien synnyttäneiden keski-ikä pysyi lähes ennallaan ollen 30,1 vuotta.

Sen sijaan ensisynnyttäjien keski-ikä nousi yhdellä kymmenyksellä 28,3 ikävuoteen. 2000-luvulla ensisynnyttäjien keski-ikä on noussut 0,7 vuodella.

Pohjanmaalla syntyy eniten lapsia

Eniten lapsia syntyi Pohjanmaan maakunnissa. Alhaisin syntyvyys oli Uudenmaan maakunnassa.

Ulkomailla syntyneiden äitien määsuhteellinen osuus on tasaisesti lisääntynyt. Vuonna 2010 syntyneiden lasten äideistä yhdeksän prosenttia oli syntynyt ulkomailla, vuonna 1990 vain kaksi prosenttia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot