Mainos
Mainos

Syömishäiriöitä ei osata hoitaa

Syömishäiriöt ovat jatkuvassa kasvussa, ja sairastuneiden joukossa on entistä enemmän myös lapsia ja miehiä. Tänään alkaa valtakunnallinen syömishäiriöistä kertova kampanja.

Syömishäiriöistä kärsivien hoito ontuu edelleen. Syömishäiriöliiton mukaan sairastuneet eivät tiedä, mistä he hakisivat apua. Myöskään perusterveydenhuollossa ei ole riittävästi tietoa syömishäiriöistä.

Syömishäiriöt ovat edelleen jatkuvassa kasvussa. Häiriöt eivät ole sidottuja ikään eivätkä sukupuoleen, vaikka valtaosa sairastuneista on tyttöjä ja naisia. Myös poikien ja miesten syömishäiriöt lisääntyvät jatkuvasti, samoin lasten ja vanhusten.

Tunnetuimpia ovat laihuus- ja ahmimishäiriö

Syömishäiriöt ovat tavallisia ja vakavia psykosomaattisia tiloja, jotka ilmenevät muun muassa häiriöinä suhteessa ruokaan, painoon, kehokuvaan ja käsitykseen itsestä tavalla, joka merkittävästi uhkaa terveyttä.

Tunnetuimmat syömishäiriöt ovat laihuushäiriö eli anorexia nervosa sekä ahmimishäiriö eli bulimia nervosa. Anoreksiaan sairastuvat useimmiten murrosikäiset tai puberteetin kynnyksellä olevat tytöt. Bulimia puolestaan on hieman vanhempien, itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten aikuisten sairaus.

Syömishäiriöliitto aloittaa tänään Oulussa valtakunnallisen kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä tietoa sairaudesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme