Mainos
Mainos

Syöpähoidon jonotusajat lyhenemässä

Syöpähoidon jonojen tilanne on nyt hieman parempi kuin kaksi vuotta sitten, kertoo Suomen Syöpäyhdistys. Kehitys johtuu pääasiassa siitä, että muutamiin yliopistosairaaloihin on saatu lisää virkoja. Parannusta on tapahtunut etenkin Helsingissä ja Tampereella.

Suosituksen mukaan leikkauksen jälkeiseen jatkohoitoon on päästävä neljässä viikossa. Syöpäyhdistyksestä kerrotaan, että lähemmäs tavoiterajaa on päästy useimmissa paikoissa. Jonojen tilanne kuitenkin vaihtelee eri puolilla maata.

Paine hoitoa kohtaan kasvaa, koska syöpien määrä on nousussa muun muassa väestön ikääntymisen vuoksi. Vuonna 2020 syöpiä ennustetaan olevan noin neljännes enemmän kuin nyt.

– Syöpälääkäreitä on liian vähän suhteessa siihen, mitä tarvittaisiin. Toisaalta koneiden kapasiteetti riittää vain tiettyyn määrään syöpäpotilaita, sanoo Syöpäyhdistyksen pääsihteeri Harri Vertio.

Vertion mukaan syöpälääkäreitä pitäisikin kouluttaa enemmän vastaamaan potilasmäärän kasvua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot