Mainos
Mainos

Syöpähoidot parantuneet - uusi solunsalpaajahoito ei vie hiuksia

Uusi lääkeyhdistelmä vähentää selvästi syöpähoitojen sivuvaikutuksia.

Uuden kansainvälisen tutkimuksen tulokset osoittavat, että yhdistämällä kaksi jo pitkään käytössä ollutta lääkettä, solunsalpaaja bendamustiinin ja vasta-aine rituksimabin, saadaan lymfoomapotilaiden tautivapaata aikaa jopa kaksinkertaistettua nykyhoitoihin verrattuna.

Lisäksi lääkityksen haittavaikutukset, kuten tulehdukset tai hiustenlähtö, vähenevät merkittävästi verrattuna nykyhoitoon.

Bendamustiini-yhdistelmähoitoa on käytetty menestyksekkäästi hidaskasvuisten non-Hodgkin-lymfoomien eli imukudosten pahanlaatuisten tautien hoidossa.

– Hidaskasvuinen lymfooma on tauti, jota sairastetaan vuosia, jopa vuosikymmeniä. Syöpähoito potilaan kokemana on nyt muuttumassa. Uusi yhdistelmähoito pidentää vuosilla vaihetta, jolloin potilaat eivät tarvitse jatkuvaa hoitoa ja huomiota. Potilaat elävät täysipainoisempaa elämää ja lisäksi hoitoresursseja vapautuu muille apua tarvitseville potilaille, toteaa osastonylilääkäri Tuula Lehtinen Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

(MTV3)

Katso Nina Rahkolan juttu:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot