Mainos
Mainos

Syöpähoitojen viiveisiin puututaan

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa minimoida syöpähoitojen viiveet.

Ministeriö aikoo etsiä ratkaisuja viiveiden vähentämiseksi muun muassa perusteilla olevassa työryhmässä, joka laatii vuoteen 2020 ulottuvan syövänhoidon strategian. Ryhmä aloittaa työnsä keväällä ja sen toimiaika jatkuu vuoden loppuun, kertoo Mediuutiset.

Lakimuutoksia hoidon nopeuttaminen ei edellytä.

Ryhmän vetäjäksi tuleva ministeriön lääkintöneuvos Terhi Hermanson muistuttaa Mediuutisissa, että vaikka syövän hoitotulokset ovat Suomessa hyvät, hoitoonpääsyn viiveet voivat vaikuttaa tuloksiin.

Suomen Ontologiayhdistyksen selvitys paljasti viime vuonna, että keskimääräinen aika syöpäleikkauksesta lääkehoidon aloittamiseen 12 keskussairaalassa vaihteli 10-95 vuorokauden välillä. Leikkauksen ja sädehoidon välillä vaihtelua oli 18- 67 vuorokautta.

Hermansonin mukaan osa viiveistä selittyy diagnostisilla selvittelyillä ja leikkauksesta toipumisella. Osa viiveistä taas johtuu hoitojärjestelmän puutteista, joihin tulee puuttua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot