Mainos
Mainos

Syöpäjärjestöt vaativat rintasyövän seulontaa myös ikääntyneemmille naisille

Syöpäjärjestöjen asiantuntijoiden mukaan uuden tutkimustiedon valossa näyttää todennäköiseltä, että myös 60-69 -vuotiaissa naisissa seulonta on tuloksellista.

Syöpäjärjestöt toteavat, että mikäli seulonta järjestettäisiin tälle ikäryhmälle kahden vuoden välein, yhä suurempi osa syövistä voitaisiin hoitaa tehokkaasti.

Tällä haavaa kuntien on järjestettävä seulonta 50-59-vuotiaille. Rintasyövän ennuste on koko ajan parantunut ja nykyisin lähes yhdeksän kymmenestä sairastuneesta on elossa vielä viiden vuoden kuluttua diagnoosista.

Roosa nauha tukee syöpätutkimusta

Lokakuun aikana voi tukea suomalaista syöpätutkimusta osallistumalla Roosa nauha -kampanjaan. Kansainvälisen Roosa nauha -kampanjan tuotto menee Suomen Syöpäjärjestön saman nimiseen rahastoon, joka jakaa varoja suomalaisille rintasyöpätutkimukselle

Rintasyöpä todetaan tänä vuonna noin 4000 naisella. Suomessa elää tällä hetkellä 42 000 naista ja lähes sata miestä, jotka ovat sairastaneet rintasyövän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme