Mainos
Mainos

Syöpälääkkeen korvauksia rajoitetaan

Lääkkeiden hintalautakunta rajoittaa keuhko- ja haimasyöpälääke erlotinibin Kela-korvausta.

Korvauksen saamiseksi potilaan on vastedes toimitettava lääkärinlausunto Kelaan. Helmikuun loppuun saakka korvauksen saa apteekista reseptimerkinnällä, mutta Kela toivoo saavansa lääkärilausunnot mahdollisimman pian.

Lääkkeiden hintalautakunta muutti erlotinibi-lääkkeen rajoitetusti peruskorvattavaksi samalla, kun sen korvattavuus laajennettiin myös osalle haimasyöpää sairastavista. Aiemmin lääkekorvaus oli rajattu vain tietyntyyppistä keuhkosyöpää sairastaville.

Korvausprosentti säilyy samana eli 42 prosenttina, mutta lääkekustannusten katto täyttyy jo ensimmäisellä ostokerralla. Sen jälkeen potilaan maksettavaksi jää tuhansia euroja maksavasta lääkkeestä vain omavastuuosuus eli puolitoista euroa.

Korvauksen voi saada apteekissa ilman lääkärinlausuntoa, kun reseptissä on hintalautakunnan päätöksen mukainen merkintä keuhko- tai haimasyövästä. Näin potilas, joka ei ole vielä ehtinyt saamaan lääkärilausuntoa, voi saada korvauksen heti tarvitsematta maksaa kalliin lääkkeen koko hintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot