Mainos
Mainos

Syöpälapsille rahaa pullojen keräyksellä - sympaattinen Olavi kerää peukutuksia

Facebookissa on jaettu tähän mennessä yli 2500 kertaa päivitystä ja kuvaa paikallisesta pulloja keräävästä hyväntekijästä Suolahdella.

Pulloja syöpäsairaiden lasten avuksi keräävä mies on eläkkeellä oleva Olavi Stolt. Hän lahjoittaa pullonkeräysrahat Keski-Suomen syöpäyhdistyksen lastenosastolle.

Olavi auttaa aina

– Olen kerännyt pulloja kuutisen vuotta. Kesällä tulee enemmän kuin talvella. Alle kuukauden aikana keräsin viimeksi 500 tölkkiä ja 200 pulloa, Olavi kertoo.

Vaikki palautettavat pullot olisivat lasipulloja, on hyvän kesäkuukauden keräilyn tulos nopean laskutoimituksen perusteella lähemmäs sata euroa.

– Annan kaikki suoraan hyväntekeväisyyteen. Omaan taskuun en ota mitään.

Talvella pulloja ei ole samalla lailla kuin kesällä.

– Talvella, kun on hiljaista, panen joka kuukausi rahaa omalta tililtä, jos en saa tarpeeksi kerättyä tölkkejä ja pulloja.

Oma suru ja lasten kärsimys sai auttamaan

Olavi menetti poikansa syövälle, ja myös hänen vaimonsa on sairastanut syöpää. Aluksi Olavilla meni hetki toipua järkytyksestä, mutta hän päätti, että jotain on tehtävä.

– Olen joutunut päiväkausia seuraamaan tuolla sädehoitosairaalassa tuota touhua. Ei se ole mitään mukavaa katseltavaa, kun siellä on ihan nuoria lapsia. Se vie synkäksi elämän.

Pullot pois lojumasta

Ympäristökin puhdistuu, kun Olavi kerää pulloja, vaikka kaikista ei olekaan lahjoituksien suhteen hyötyä.

– Vironmyynti tekee sen, että nykyään löytyy paljon pantittomiakin tölkkejä. Kaikki minä kyllä kerään pois, etteivät jää tuonne lojumaan.  Ne menevät sitten kierrätykseen ne pantittomatkin.

– Suuri apuhan se on niiltä, jotka noita tölkkejä sinne jättävät. Että heille suurkiitos, Olavi nauraa.

Olavi ei ole itse Facebookissa eikä ole nähnyt päivityksen keräämiä myönteisiä ja ihailevia kommentteja sekä tuhansia jakoja.

– Hyvähän se on, että tulee palautetta ja jos se innostaa muitakin auttamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme