Mainos
Mainos

Syöpätutkija sai pohjoismaisen apurahan

Syöpätutkija Kari Alitalo on saanut liki 135 000 euron suuruisen apurahan. Tanskalaisen Lundbeck-säätiön apuraha myönnettiin ensimmäistä kertaa Suomeen.

Tanskalainen Lundbeck-säätiö on myöntänyt miljoonan Tanskan kruunun eli lähes 135 000 euron suuruisen apurahan akatemiaprofessori Kari Alitalolle. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun apuraha annetaan suomalaiselle tutkijalle.

Lundbeck-säätiön vuodesta 1987 alkaen jakama pohjoismainen apuraha on aiemmin myönnetty arvostetuille tutkijoille Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Alitalo, 49, johtaa molekyyli- ja syöpäbiologian tutkimusryhmää ja Suomen Akatemian huippuyksikköä Helsingin yliopistossa. Alitalon ryhmä tutkii parhaillaan syöpäkasvainten verisuonten muodostumista ja syövän leviämistä imusuoniston kautta. Käytännössä tutkimuksella pyritään löytämään keino, jolla voidaan estää syöpäkasvaimia kehittämästä uutta verisuonitusta, jolloin syöpäkasvaimet eivät voisi kasvaa paria millimetriä suuremmiksi.

Professori Kari Alitalo on kansainvälisesti tunnettu solujen molekyylibiologian tutkija. Hänelle on myönnetty lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia tutkijapalkintoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot