Mainos
Mainos

Syöpätutkijat ehdottavat perinnöllisten syöpien rekisteröimistä

Syöpätutkijoiden mukaan tautialttiuden perineet voitaisiin kutsua syöpärekisterin avulla ajoissa hoitoon.

Syöpätutkijat Heikki Järvinen ja Jukka-Pekka Mecklin ehdottavat perinnöllistä syöpää sairastavien rekisteröimistä. Rekisterin ylläpito tulisi myös ottaa osaksi kansallista hoitojärjestelmää. Järvinen ja Mecklin puhuvat asiasta Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

- Perinnöllistä syöpää sairastavista suvuista kootut tutkimusrekisterit pitää saada virallisiksi ja niiden ylläpito on otettava osaksi terveydenhuoltojärjestelmää, syöpätutkijat sanovat.

Järvinen ja Mecklin saavat huomenna Lääkäripäivillä Helsingissä arvostetun vakuutusyhtiöiden lääketieteen palkinnon perinnöllisen paksusuolisyövän tutkimuksistaan. Järvinen ja Mecklin ovat tutkineet perinnöllistä paksusuolisyöpää 20 vuoden ajan. He ovat pitäneet tautiin sairastuneiden rekisteriä tutkimustuloksia varten, mutta sillä ei ole virallista asemaa.

Virallisen rekisterin ja hoitojärjestelmän avulla syöpäalttiuden perineet voitaisiin kutsua ajoissa hoitoon. Suomessa on noin 300 perinnöllistä paksusuolisyöpää sairastavaa sukua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot