Mainos
Mainos

Syrjäkylien turvallisuus jäämässä vapaaehtoisten varaan

Suomen Punainen Risti rakentaa harvaan asutuille alueille turvaverkkoa kyläavustajineen. Ihmisiä koulutetaan ikäihmisten auttamisen lisäksi muun muassa ensihoito- ja alkusammutusvalmiuksiin.

Yhteiskunnan tarjoamat turvapalvelut syrjäkylillä ovat jatkuvasti vähentyneet. Esimerkiksi ambulanssia saattaa joutua odottamaan ääritapauksissa 5-6 tuntiakin.

- Annamme ihmisille taitoja toimia silloin, kun avun saaminen kestää pitkään. Lisäksi annamme koulutusta ja tietoa ihmisten kohtaamisesta ja auttamisesta ylipäätänsä, kertoo SPR:n projektikoordinaattori Veli-Matti Ahtiainen.

Vapaaehtoisia kyläauttajia on toimintaan kuitenkin vaikea löytää.

- Entistä haasteellisempaa se tietenkin on, koska myös meidän vapaaehtoiset luonnollisesti ikääntyvät, toteaa Ahtiainen.

Aluksi harvaan asuttujen alueiden turvallisuutta parannetaan Lapissa, Savo-Karjalassa ja Turunmaalla, mutta myöhemmin SPR ottaa toimintamallin käyttöön koko Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme