Mainos
Mainos

Syrjäseutujen apteekkipalveluihin parannuksia

Apteekkarit saisivat perustaa sivuapteekkeja ja palvelupisteitä nykyistä vapaammin, jos Lääkelaitoksen ehdotukset syrjäseutujen lääkehuollon turvaamiseksi toteutetaan. Apteekit voisivat täydentää palvelujaan myös internetkaupalla.

Sivuapteekkien perustamiseen houkutellaan sillä, että sivuapteekin liikevaihdosta maksettava apteekkimaksu laskettaisiin erillään emoapteekin liikevaihdosta. Apteekkien palvelupisteiden eli lääkekaappien liikevaihdosta ei määrättäisi apteekkimaksua lainkaan.

Lääkelaitos esittää selkeämpiä säädöksiä myös lääkemarkkinointiin. Markkinoinnissa ei muun muassa saisi kehottaa ihmisiä hakeutumaan lääkäriin selvittämään lääkehoidon mahdollisuutta. Myös potilasjärjestöille ja tieteellisille yhdistyksille annettavan taloudellisen tuen pitäisi olla avoimempaa.

Lääkelaitoksen esitys lääkelain ja apteekkimaksulain muuttamiseksi on luovutettu sosiaali- ja terveysministeriölle tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot