Mainos
Mainos

Syrjäseutujen teattereilla talousvaikeuksia

Samalla kun suomalaisella teatterilla menee yleensä hyvin ovat monet syrjäseutujen teatterit uppoamassa taloudellisiin vaikeuksiin. Rahanpuute pakottaa teattereita etsimään uusia muotoja toiminnalleen.

Esimerkiksi Kemin kaupunginteatterissa valmistaudutaan syksyyn harjoittelemalla Juha Vuorisen näytelmää "Kunnollinen mies". Teatteri on saanut uuden johtajan tilanteessa, jossa se rämpii satojentuhansien markkojen määrärahapulassa.

Myös esimerkiksi Kuopiossa, Kajaanissa ja Imatralla on kamppailtu talouden kanssa.Ahdinko pakottaa teatterit uudistumaan. Imatralla on ratkaisut jo tehty. Uutta potkua haetaan paikallisista lähtökohdista ja toiminnan monipuolistamisesta.

Teatterin kadonneita rahoja ei kuitenkaan tilapäisratkaisuilla hoideta. Toisaalta pohjoisessa pelätään jyrkkiä muutoksia. Sponsorointiin teatterit suhtautuvat periaatteessa myönteisesti, mutta näyttämölle mainoksia ei välttämättä kaivata.
(MTV3/Hannu Alsta)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme